Kalocsai állománygyűlés
2019.10.18.

2019. október 12-én Kalocsán, a Miasszonyunkról nevezett Kalocsai Iskolanővérek Intézetének színháztermében tartotta őszi állománygyűlését a Történelmi Vitézi Rend Dél-Közép-Magyarország Törzsszék aktív állománya, közel száz rendi tag részvételével. A rendezvényt jelenlétével tisztelte meg dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, a Történelmi Vitézi Rend tiszteletbeli tagja, aki a jelenlévő vitézeknek bemutatta a szakszerűen felújított Főszékesegyházat és a Szent Koronát hozó Szent Asztrik első kalocsai érsek nyughelyét, majd kiváló orgonamuzsikát hallgathatott a rendi állomány.

Az állománygyűlést érsek atya örök érvényű keresztényi gondolatai nyitották meg, majd ezt követően a rendi elöljárók köszöntötték a rendtagokat, ismertették a Vitézi Rend eddig elért eredményeit és az előtte álló feladatokat. A helyi székkapitány kalocsai mintás, vitézi címeres porcelán dísztányérokat ajándékozott érsek úrnak és a jelenlévő rendi elöljáróknak. Vitéz Hunyadi László főkapitány kitüntetéseket és okleveleket nyújtott át az arra érdemesülteknek, majd az állomány színe előtt bemutatkoztak a 2019.évben felavatott új rendtársak.

Az állománygyűlésen a Horthy Miklós Társaság három fős hivatalos delegációja Zetényi Csukás Ferenc elnök vezetésével vett részt, akik Bács-Kiskun megye székkapitányát a Nemzeti Hadsereg megalapításának centenáriuma alkalmából alapított Arany Emlékéremmel tüntették ki. A vitézi állománygyűlés díszebéddel zárult, ezt követően vitéz Mácsai Lajos István kalocsai vitézi hadnagy városnézésre invitálta a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendtársakat.

v.Vörösváczky Csaba székkapitány

Vissza