Vitézavatás Budapesten
2018.11.05.

A Történelmi Vitézi Rend 2018. október 27-án Budapesten tartotta az újonnan felvett vitézek ünnepélyes eskütételét és avatását az V. kerületi Belvárosi Plébániatemplomban. Az eseményre zsúfolásig megtelt a templom, ahová Magyar Légierő Zenekar zenekíséretével, díszegyenruhás tengerészek és koronaőrök közreműködésével hozták be a magyar Szent Korona mását.

Az avatás előtt v. Kocsis István római katolikus és Németh Norbert református lelkész kértek áldást az avatandókra. Kitüntetések átadására is sor került: érdemes munkásságuk elismeréseként Dr. v. Bucsy László törzskapitány a VR arany érdemkeresztjét, v. Jelenczki István filmrendező a VR arany nemzetvédelmi keresztjét, Dr. Huszár Pál VRNT a VR helytállásért-bátorságért kereszt arany fokozatát, v. Katona János alezr. karmester a VR ezüst nemzetvédelmi keresztjét kapta.

Tiszteletbeli vitézi címet kapott Varga Miklós énekes, rockzenész és Dr. Boór Ferenc egyetemi oktató, a civil közélet kiemelkedő alakja.
Posztumusz elismerésben részesült Dr. Tóth Zoltán József, a 2018. januárban elhunyt jogtörténész, alkotmányjogász, politológus, egyetemi oktató, szakíró, a Magyar Szentkorona tannak és a történeti alkotmánynak kutatója, oktatója.

Összesen 114 fő vált a Történelmi Vitézi Rend tagjává. Várományosként 39 fő lett avatva, a nemzetvédelmi tagozatba pedig 49 fő nyert felvételt. Az avatási szertartást vitéz Hunyadi László főkapitány végezte, majd köszöntötte az új rendtársakat, és Isten áldását kérte reájuk, magyar nemzetünkre, hazánkra.

Az avatáson készül teljes filmfelvétel és fotótár megrendelhető ezen a címen: szabadi.attila@regioplusztv.hu
A megrendelés részletei megtekinthetők itt (kattints)

fotó: Régió Plusz TV

 

Vissza