Így emlékeztek a Kanadában élő vitézek 1956 évfordulóján
2016.11.17.

A magyar forradalom és szabadságharc 60 éves évfordulója alkalmából számos magyar rendezvényen vettek részt a Kanadában élő vitézek, és képviselték a kanadai magyarok hazafiságát, és szabadságharcos hűségét. Október 9-én a Torontoi Magyar Házban az 56-os emigráció tagjai találkoztak a fiatal generációs magyarokkal abból a célból, hogy a különböző programokon keresztül átadják forradalmi emlékeiket a fiataloknak.

Október 16-án a magyar Nemzeti Táncegyüttes mutatta be Spirit of Hungary című ünnepi előadását a Toronto Centre for Arts színháztermében a torontoi magyar konzulátus és Szabadságharcos Szövetség rendezésében. Október 20-án délben felvonták a magyar zászlót Ontario állam parlamenti épülete előtt, utána a magyar konzulátus adott fogadást, ahol mások mellett Ontario állam miniszterelnöke is felszólalt.

Október 22-én gálavacsora és koncert volt a Torontoi Magyar Házban, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter részvételével. Október 23-án délben felvonták a magyar zászlót a torontoi Városháza előtt, amelyet ünnepi megemlékezés követett. Délután 2 órakor megkoszorúzták az Ontario tó partján fekvő Budapest Parkban álló 56-os emlékművet.

Október 24-én az ottawai magyar nagykövetség látta vendégül v. Majthényi László törzskapitány, v. Farkas László székkapitány, v. Terényi Ferenc tb. székkapitány és v. Kulcsár György Ervin urakat az ünnepi találkozóra és díszebédre. Az évforduló alkalmából a Történelmi Rend Vitézi Széke a Vitézi Rend jubileumi érdemkeresztjével tüntette ki v. Farkas László, v. Terényi Ferenc és v. Kulcsár György Ervin 56-os szabadságharcosokat.

V. Kulcsár György Ervin és v. Terényi Ferenc szabadságharcosok v. Majthényi László törzskapitánnyal
a torontoi Budapest Parkban 2016. október 23-án

V. Majthényi László törzskapitány a Történelmi Vitézi Rend nevében koszorúz

 

Vissza