A 90 éves dr. vitéz Vekerdy Sándor köszöntése
2016.01.25

2016. január 16-án útra keltünk, hogy felköszöntsük csongrádi rendtársunkat, dr. vitéz Vekerdy Sándor nemzetes urat, ny. szívgyógyász főorvost, cserkészvezetőt, egykori kistarcsai politikai foglyot, Csongrád város díszpolgárát, aki január 2-án töltötte a kerek évfordulót.

A szervezés jól sikerült, mert az ünnepelt semmit sem tudott a meglepetésről. Leányával, dr. Badóné dr. v. Vekerdy Márta nemzetes asszonnyal a legnagyobb titokban, közösen szerveztem le. A meglepődés leírhatatlan volt. Miután hellyel kínálták a kis társaságot, Sanyi bácsi azonnal belekezdett a történeteibe. Úgy idézte fel a régi, poros emlékeket, mintha tegnap történtek volna. Mi csak ámultunk-bámultunk, mennyi minden megtörtént az 1944-ben avatott nemzetes úrral. A felidézett történetek hallatán körbeölelt bennünket a történelem. Meg is jegyeztem, hogy én csak fényképen láttam a Szent Jobb érkezését Vásárhelyre, Sanyi bátyánk pedig a nagyállomás ablakából élőben. Gyorsan telt az idő, elérkezett a búcsúzás.

Készítettem néhány fényképet a felnövekvő nemzedék számára. Köszönjük ezt a gyönyörű estét Sanyi bátyámnak, az Isten éltesse sokáig, jó erőben és egészségben.

vitéz Nagy László, Csongrád megye v.hadnagya

Vitéz Vekerdy Sándor családja körében...

 

... és az őt köszöntő rendtársakkal

Vissza