A doni tragédia 71-ik évfordulóján emlékeztek az elesett magyar honvédekre
2014.01.12.

Budapesten a Budavári Nagyboldogasszony Templomban megtartott szentmisét követően a Hadtörténeti Intézet és Múzeum udvarán emlékeztek meg a doni hősökről. A Vitézi Rend által állított doni emléktáblát a Rend nevében vitéz Erdélyi-Takács István, vitéz Béres Ferenc és vitéz Turba László törzskapitányok koszorúzták meg.

fotó:mno

* * *

Kecskeméten 2014. január 12-én a nagytemplomban tartották a megemlékezést. A vitézi zászlók és a sok vitéz jelenléte emelte a megemlékezés színvonalát. A mise után a vitézek megkoszorúzták a Deák Ferenc téren lévő II. világháborús emlékművet. Kecskeméthez hasonlóan Bács-Kiskun megye többi városában is jelen voltak a vitézek a 71. évforduló megemlékezésein.

vitéz Tiszavölgyi István székkapitány, Kecskemét  

* * *

Hódmezővásárhelyen a Történelmi Vitézi Rend szervezésében a Belvárosi Katolikus Templomban 2014. január 11-én, szombaton este hat órától celebrált gyászmisét Németh László esperes, plébános és Dr. Alácsi Ervin százados, r.k. tábori lelkész; imát és beszédet mondott Demeter János tartalékos református tábori lelkész. A gyászszertartást követően az emlékezők 113, a vásárhelyi hősi halottak neveivel ellátott gyertyával vonultak át a Hősök terére a II. világháborús emlékműhöz. „Hősök voltak, olyan hősök voltak, akikre emlékezni kötelesség”- mondta Kovács Ferenc VRNT a szombat esti megemlékezésen, amelyet a Don-kanyarban elestt magyar katonák tiszteletére rendeztek. A megemlékezésen verset szavalt Benkő László VRNT. A Történelmi Vitézi Rend koszorúját v. Nagy László v.hdgy vezetésével helyezték el a vásárhelyi vitézek.

A HírTV tudósítása megtekinthető a címre kattintva.

fotó: promenad.hu

* * *

A nagykárolyi vitézek 32 km-es gyalogtúrával tisztelegtek a doni hősök előtt
2014.01.12.

A rendezvény csaknem félezer embert mozgatott meg 6 településen, 3 generáció képviselőivel és 3 nemzetiség (magyar, német, román) résztvevőivel. Az eseményről tudósít a Duna TV Sírjaik hol domborulnak? c. műsora is a jan. 18-i adásában. Az alábbi hivatkozásra kattintva megtekinthető (34. adás, kb. 7. percnél kezdődik):

http://www.mediaklikk.hu/musor/sirjaik-hol-domborulnak/

Vissza