Wass Albert szobrot avattak Kalocsán
2012.10.22

2012. október 22-én több száz fős ünneplő sokaság körében avatták fel Kalocsán a régi postával szemközti ’56-os emlékparkban Wass Albert mellszobrát, Kovács Norbert kalocsai szobrászművész alkotását.

A nagy erdélyi író, költő emlékművének leleplezése előtt Török Ferenc polgármester és vitéz Vesztergám Miklós, a szobor állítását kezdeményező Kalocsai Wass Albert Baráti Kör vezetője is szólt a megjelentekhez, Wass Albert szűkebb pátriája, a székely nép üdvözletét pedig Bartha József holtmarosi református lelkész, a Czegei Wass Alapítvány elnöke hozta el Erdélyből.

A szoboravatás befejeztével, a Székely Himnusz eléneklése után az ünneplők a Színházba vonultak át, ahol 18 órától a nagyváradi Kiss Stúdió Színház Wass Albert műveiből összeállított válogatást fölvonultató műsorát láthatták, Üzenet az otthoni hegyeknek címmel. Egyidejűleg az előtérben a Mentor Kiadó gondozásában megjelent Wass Albert köteteket lehetett megvásárolni, amivel egyben a Czegei Wass Alapítvány által működtetett, holtmarosi Tulipán Árvaházat is támogatták a vásárlók.

Az író emléke előtt a Történelmi Vitézi Rend nevében vitéz Suhajda Krisztián székkapitány és vitéz Vörösváczky Csaba mb. v.hadnagy tisztelgett.

kalohirek.hu


Vissza