A 2009. év az Észak-Kelet Magyarországi Törzsszék életében
2009.12.31.

Az Észak-Kelet Magyarországi Törzsszék 2009. évben történt eseményeiről tudósítanak az alábbi fényképek.

január 11.
A miskolci Szent Anna Plébániatemplomban megtartott szentmise keretében emlékezés a doni áttörésre.

 

***

Március 15.
Koszorúzás a Kossuth Lajos szobornál a miskolci Erzsébet téren.

 

***

május 18.
Vitézi Rendük tagja, emeritus prof. Dr. vitéz Szirmay László atomfizikus, lovag vitéz Szarvas Péter esperes plébános atya meghívásra tartott előadást nagy sikerrel és telt házzal a miskolci Kolping Ház előadótermében.

 

***

május 30.
Hősök napja és Rákóczi centenárium Köröm községben

 

***

június 14.
Fony községben vitéz Bojtor István református lelkész-tanár és felesége vitéz Toókos Uzonka szervezésében, valamint több konzervatív civil szervezet és a Kazinczy Társaság részvételével Babotsay Izsák (1670-1714), Rákóczi Ferenc hadnagya és felvidéki sáfárának szoboravatása, koszorúzása

 

***

augusztus 2.
Miskolcon a Kossuth utcai református templomban vitéz Szabó Balázs és vitéz Bálint Natália orgona és opera, valamint oratóriumrészletekkel adott jótékonysági hangversenyt a templom felújításának megsegítésére

 

***

szeptember 12.
A recski munkatáborban
történt szenvedésekre, a kommunista diktatúra gyalázatos bűneire való megemlékezés kórus, valamint más zenei és irodalmi előadóművészek közreműködésével. Az ünnepség fénypontjaként vitéz Krasznay Béla nyá. honv. ezredes, a munkatábor túlélője, a TVR tb.hely. főkapitánya mondott nagyívü ünnepi beszédet. Az ünnepségen megjelent vitézeink díszőrséget adtak, majd a Történelmi Vitézi Rend nevében helyeztek el koszorút a Recski Emlékmű talapzatán.

 

***

október 3.
Vitézavatás Budapesten. Törzsszékünk életében örökre emlékezetes, hogy vitéz Juhász Béla három családtagját vezette fel a vitézavatás színhelyére. A képek az avatás után készültek az ÉKEMA Törzsszék új tagjairól valamint a nemzetes vitéz Juhász családról.

 

***

október 23.
Megemlékezés az 1956. okt. 28-i sortűz mártírjaira. Koszorúzás a Mártírok Emléktáblájánál a Zsolcai Kapuban Miskolcon.

 

***

november 12.
2009 év II. állománygyűlés. Meghívott vendég a TVR felső vezetéséből vitéz Dékány Ágoston országos t örzskapitány. Az állománygyűlést napirendi pontok szerint levezette lovag vitéz Horváth László ÉKEMA t örzskapitány.

***

december 16.
A Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége meghívására a miskolci Szent Anna P
lébániatemplomban részt vettünk az adventi gyertyagyújtási ünnepségen. Az ünnepi műsorban közreműködtek a Hermann Ottó Gimnázium tanulói.

Vissza